PROJEKTIT

ARCTIC DESIGN WEEKIN KONSEPTOINTI MATKAILIJOILLE

Suoritin matkailun asiantuntijaharjoittelun Arctic Design Weekillä työskennellen osana matkailututkimuksen opintojani. Kolme kuukautta kestäneen harjoittelujaksoni aikana konseptoin ja tuotteistin Arctic Design Weekiä matkailijoille. Hyödynsin työssäni teoriakirjallisuutta, useita erilaisia palvelumuotoilun työkaluja ja osallistin prosessiin muotoiluviikon yhteistyötahoja ja matkailijoita. Vallitsevan  koronavirustilanteen vuoksi matkailijoita oli haastavaa tavoittaa, joten hyödynsin paljon omia verkostojani.

Prosessin varrella Arctic Design Weekin ja sen yhteistyötoimijoiden toimesta tunnistettiin useita eri käyttäjäpersoonia, mutta lopulliset ratkaisut rakentuivat kolmen eri persoonan tarpeiden ympärille.  Lopputuloksena sain aikaan kolme rinnakkaista konseptia, joiden avulla Arctic Design Weekiä myydään sekä kotimaisille että kansainvälisille matkailijoille. Sain harjoitteluorganisaatioltani konsepteistani positiivista palautetta ja kiitosta. 

Harjoitteluni opetti minulle valtavan paljon sekä palvelumuotoilusta, projektinhallinnasta että itsestäni työntekijänä. Harjoitteluni opetti minut esimerkiksi luottamaan prosessiin ja sen systemaattiseen edistämiseen. Harjoittelun aikana työskentelin paljon etänä, minkä vuoksi opin myös ottamaan vastuuta ja tekemään ratkaisuja rohkeammin itsenäisesti. Myös ajan- ja prosessinhallintaitoni kehittyivät huomattavasti, koska työskentelin projektin parissa pääasiassa itsenäisesti. 

SUUNTA LUONTOON-YMPÄRISTÖTAIDEPROJEKTI

Suunta Luontoon on Rukan maastoon sijoittuva ympäristötaidekokonaisuus, joka koostuu tällä hetkellä yhdestä ympäristötaideteoksesta, kotipuusta. Suunta Luontoon-projekti on saanut inspiraationsa urbaanin ympäristön ja luonnon välisestä vuoropuhelusta laskettelukeskuksen alueella. 

Kotipuu on kokoelma erivärisiä linnunpönttöjä, jotka on sijoiteltu Rukatunturiin kävelyreitin varrelle. Kotipuu kutsuu tarkkailijoita aistimaan luontoa ympärillään – ja toimii kirjaimellisesti kotipuuna myös usealle höyhenpeitteiselle asukille. 

Tämä projekti oli minulle ensimmäinen opintojen ulkopuolinen kaupallinen projekti ja se opetti minulle valtavasti projektinhallinnasta. Monen henkilön ryhmässä toimiminen ja yrityksen kanssa viestintä kehittivät vuorovaikutustaitojani. Pääsin myös hyödyntämään visuaalisuuttani käytännön tasolla tehdessämme värisommittelua linnunpönttöihin huomioiden lopullisen sijoituspaikan ympärivuotisen värimaailman.

Projektiryhmä: Hanna Korpua, Jonna Kalliomäki, Reetta Lehtiranta, Santeri Raappana ja Henri Varis 

JALOT VILLIT RY:N 23. vuosijuhlat

Matkailututkimuksen ainejärjestö Jalot Villit Ry juhli 23. vuosijuhliaan maaliskuussa 2019 ja toimin osana vapaaehtoisena vuosijuhlatoimikuntaa.  Järjestäjänä minulle oli tärkeintä saada aikaan juhlat, joissa kaikki tuntisivat olonsa mukaviksi ja tervetulleiksi ja saimmekin jäsenistöltä vuosijuhlista positiivista palautetta eritoten rennosta ja lämpimästä tunnelmasta.

Vuosijuhlatoimikunnassa vuosijuhlien visuaalinen ilme oli vastuualueenani. Vastasin juhlien koristeiden suunnittelusta, kutsun sekä kutsun oheen liitettävän menun visualisoinnista ja valokuvaajan hankinnasta. Lisäksi osallistuin muiden vuosijuhlatoimikuntalaisten kanssa muihin juhlajärjestelyihin, kuten aikataulutukseen, varainhankintaan, budjetointiin, järjestelyyn juhlapaikalla sekä siivoamiseen.

Vuosijuhlatoimikunnassa pääsin harjoittelemaan itseäni tapahtumatoiminnassa eniten kiinnostavia osa-alueita käytännössä. Suurin onnistumisen kokemus järjestämisen yhteydessä oli, kun sain hankittua juhlien pääsponsorin ja jatkossa tahtoisinkin perehtyä tapahtumien varainhankintaan tarkemmin.